Kuinka välttää kirjoittamisen pelkoa?

Ymmärrä, mitä pelko on

Kirjoittamisen pelko voi olla voimakas este. Se voi esiintyä esseiden, kertomusten tai artikkeleiden tekemisessä. Se voi olla pelottavaa ja lamauttavaa. Mutta se on voitettavissa! Ymmärtämällä pelon syitä voimme voittaa sen.

Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia keinoja pelon voittamiseksi:

Tunnista pelko

Kirjoittamisen pelko on loogista ja todellista. Se johtuu siitä, ettei oppilaille yleensä anneta riittävästi tukea ja ohjausta. Seurauksena on, että ihmiset vetyvät kirjoittamisesta.

Opi tunnistamaan kirjoittamisen pelko. Oppilaat tulisi olla itselleen rehellisiä ja pohtia tunteidensa syytä ja taustaa. Yritä tarkastella tilannetta objektiivisesti, ja aloita pienin askelin. Vältä menettämisen pelkoa ja epäluottamusta itsesuuntautuneisuuden suhteen.

Vähennä pelkoa oppimalla ymmärtämään, mitkä asiat voivat helpottaa kirjoittamista. Esimerkiksi:

 • Edetä ohjatusti tutorial-luonnossa.
 • Tehdä pieniä askelia ja hallita helpommin hallittavia esteitä.
 • Vältä ottamasta vastuuta liian suuresta määrästä.
 • Vältä kokemasta väsymystä tai stressiä.
 • Tarkista, onko oikeanlainen abstraktio ja intellektuellinen stimulointi, joka voi auttaa motivoimaan ja vähentämään mod tai estää väsyneisyyden.

Analysoi pelon syitä

Kirjoittamisen pelko on emotionaalinen reaktio johonkin. Se syntyy, kun kirjoittaja havaitsee olevansa alttiina epämiellyttävälle tulokselle tai seuraukselle. Esimerkkeinä voi olla pelko, ettemme osoita tarpeeksi osaamistamme tai että muut arvostelevat työmme.

Pelko voi estää meitä lopputuloksen arvostelusta ja epäonnistumisesta. Ymmärtämällä pelon syyt voimme tunnistaa asiat, joista voimme hankaluuksia. Se auttaa meitä välttelemään epäedullisia henkilökohtaisia uskomuksia ja rutiineja. Tutkimalla pelon syitä, voimme kehittää itsemme ja saavuttaa puhdas papier tyypin lopputuloksen.

Vastusta pelkoa

Kirjoittamisen pelko? Voi olla esteenä. Huolestut ehkä, ettei ole tarpeeksi hyvä. Tai häpeät sisällöä. Tai pelkäät, ettei ketään tykkää. Se voi olla vaikeaa.

Mutta voit voittaa pelkosi keskittyen henkiseen tasapainoon ja ottamalla selvää tapa lähestyä kirjoittamista:

 • Varmista, että olet valmistautunut.
 • Rakenna itsellesi tukijärjestelmä.
 • Tee suunnitelma.
 • Keskity siihen, mitä olet saanut aikaan.
 • Pysy motivoituneena.

Pidä kirjaa pelon tunteista

Kirjoittamisen pelko on haastava. Se estää sinua luomasta uskomattomia tekstejä. Se on mielipiteitä ja epäilee jokaista sanaa.

Kohdataan tilanteet, joissa koet ahdistusta tai epävarmuutta:

 • Vahvista itseluottamusta ja alenna pelkoa.
 • Pidä kirja siitä miten kohtaat eri tilanteet.
 • Tutki lyhyttietoisia strategioita.
 • Arvioi polku parhaaseen lopputulokseen.
 • Kiinnitä huomiota pelon / ahdistusasetelmiin.
 • Tee taktiikka tehokkaammin.
 • Voisitko tarvita lepohetken?
 • Miten säilytät fokuksesi rajallisena?
 • Kirjoita ajatukset alas!

Aseta pieniä tavoitteita

Kirjoittamisen pelko on ymmärrettävä. Kun puhelu alkaa, se voi olla helppoa päätyä pelon valtakuntaan. Mutta me voimme pienentää ja seurata tehtäviä.

Aloita pienellä pohjalla!

Jos haluat lisätä luottamustasi, aseta pieni tavoite. Esim. alkujohdatus huoneelle tai blogikirjoituksen aloitus. Pienet tavoitteet auttavat nauttimaan tuloksen tunteesta ja antavat motivaatiota tehdä isompia asioita.

Pidä hauskaa kirjoittamisen kanssa

Kirjoittamisen pelkoa voidaan välttää. Rakasta, nauti ja nauti prosessista. Muista, että kirjoittaminen ei ole musta-valkoinen. Voit kehittää oman tyylisi ja ilmaista itsesi luovasti. Ole realistinen ja tasapainota aikataulusi tarpeidesi mukaan.

Aloita hauskalla ja rentouttavalla tunnelmalla. Varaa aikaa luomaan tekstinkori. Lukemalla sivuja kaunista proosaa tai syventyvien tarinoiden avulla. Tutki symbolien ilmaisua ja nauti visuaalisista elementeistä. Mitä tuoksuja hermostuttaa? Nauti esimerkiksi elokuvista tai musiikkiesineistä. Pidä hauskaa ja tuo mukavia laitteita lemmikkisi kanssa. Nauti pienten esteettisten hetkien nauttimisesta. Ota iso hengitys ja aloita työskentely upeasta ideastasi. Oppia arvostamaan itse prosessia ja saada inspiraatiota tunnelmanluojalta!

Pidä kiinni kirjoittamisen rutiinista

Kirjoittamisen pelko voi olla suuri este. Mutta se voi myös voitettavissa olla! Yksi hyvä tapa aloittaa on tehdä siitä rutiini. Säännöllisyys auttaa voittamaan pelon ja löytämään voimaa luoda.

Löydä oma tyylisi

Kirjoittamiseen liittyvä pelko on yleinen. Se tulee esiin, esim. opinnäytetöiden kirjoittamisen aikana. Pelot vaihtelevat ihmisestä toiseen. Mutta, osaamalla kohdata ne voit voittaa ne.

Yksi tärkeimmistä asioista on löytää oma tyyli kirjoittaa. Se voi tarkoittaa kielen ja muodon valintaa mikro-tasolla. Aikavälillä, se merkitsee tapaa tuoda tiedot esiin omalla äidinkielelläsi. Löydettäessäsi tyylin vapautat itse itsellesi.

Aseta itsellesi aikataulu

Kirjoittamisen pelko on melko yleistä. Oikealla aikataulutuksella voit oppia sen hallitsemiseen. Aseta itsellesi sopiva aikataulu, joka sopii arkeesi. Näin vältät ylimääräisen stressin. Aikataululla voit suunnitella työvaiheet. Pidä se selkeänä ja vältä ylityöskentelyä.

Rutiini on avain hyvien kirjoitusponnisteluiden löytämiseen. Se auttaa myös keskittymisessä. Kiinnitä aikatauluun pysyminen. Se tekee maagista nopeutta työskentelyyn. Uskollisuus ja suunnitelmallinen tekeminen ovat tärkeitä. Ne auttavat parantamaan tuotostasi.

Aikataulun sisällyttäminen arkeesi tarjoaa lisää mahdollisuuksia omantoiminnallisuuteesi. Pitää idean rauhallisena ja fokusoiduna. Uuden rutiinin aloittaminen voi tuntua epämukavalta. Mutta sen jälkeen alat tuntea kiinnostusta harjoittelemiseen. Tiedon oppiminen on helpompaa säännöllisen rutiinin kehittämisellä. Saavuttaaksesi toivomasi tulokset.

Käytä kirjoittamiseen erilaisia ​​tekniikoita

Kirjoittamisen tekniikoiden käyttö voi auttaa vähentämään pelkoa ja tuottamaan parempia ideoita. Jokaiselle sopii eri tavat luoda rutiinia ja edistystä. Toisille mukavampaa istua tuolille, toisille hiljaisuudessa työskentely.

Tässä muutamia kokeiltavia tekniikoita:

 • Kirjoita pohjimmiltaan – Tutki ominaisuuksia ennen sanomista paperille. Yritä ymmärtää, miksi asiat ovat niin.
 • Kokeile avointa neroutta – Käytä liitekysimyyttiä, vilpittömyyttä ja erilaisia ajattelutapoja. Kulje vanhojen virheiden läpi ja käytä ohjaajakomponentteja. Kokeile Jabber otaympriwertsenitte-suodatusjarjestelmiä.
 • Kysy itseltäsi, mitä siitä on tulossa – Tee logivaatiostojlevijenta ja pidä huoli, ettei tuhlaannu. Hyödynnä omaa luovuuttasi ja investoi omaan rajaukseen.

Pyydä apua

Kirjoittamisen pelko? Älä huoli! On olemassa monia strategioita, joita voit käyttää. Yksi niistä on pyytää apua. Pyydä apua asiantuntijoilta, kuten kirjailijoilta, kouluttajilta tai tutoreilta. Heillä on kokemusta ja neuvoja siihen, miten voit voittaa kirjoittamisen pelon. He auttavat myös vahvistamaan kirjoituksesi.

Kysy neuvoja tutuilta

Pyydä sukulaisiltasi, ystäviltäsi tai kollegoiltasi apua, jos et ole varma, miten aloittaa kirjoittaminen tai olet ahdistunut. He voivat auttaa sinua löytämään sopivia ideoita ja motivointia aloittamiseen tai parannukseen. Sovita aikaa istua yhdessä ja jutella projekteista. Voit myös esittää heille loppulukujen oikeinkirjoituksen ja muodollisuuden tarkistamiseksi ennen julkaisemista.

Tutusten neuvot ovat tasapainoa hyvien tulosten saamiseksi!

Etsi kirjoittamisen ryhmiä

Kirjoittamisen ryhmät ovat yleistyneet. Jokaisella on oma tavoite ja tapa saavuttaa se. Aloittaminen voi tuntua vaikealta, mutta palkitsee! Tutki alueesi, ja käy katsomassa eri ryhmiä. Joillakin ei ole nettisivuja, joten soita tai osallistu luennoille.

Alussa tarvitset jonkun auttamaan sinua. Jos et pysty paikalliseen tunnille, kysy kirjailijalta mitä opetusresursseja hän suosittelee. Nämä auttavat oppimaan menetelmiä pelon välttämiseksi ja saavuttamaan esseen loppuun:

 • Auttamaan saavuttamaan esseen loppuun.
 • Välttämään pelkoa.
 • Oppimaan menetelmiä.

Löydä kirjoittamisen mentorointi

Etsi kirjoittamisen mentorointipalveluja verkosta! Oikealla tuen voit voittaa kirjoittamisen pelon ja oppia ammatillista osaamista. Online-mentorointipalvelut tarjoavat usein Skype-tapaamisia, yleisiä vastauksia ja henkilökohtaista opastusta. Tutki mentorintipalveluiden arvosteluja tutkimalla entisiä ja nykyisiä opiskelijoita. Saat parhaan mahdollisen tuen!

Palvelu sisältää myös oman työskentelyprojektin laatimisen ja tarvittavat ohjeet ammattimaisella sisulla. Etsi tänään!

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Mikä on kirjoittamisen pelko?

Kirjoittamisen pelko on tila, jossa kirjoittaja kokee ahdistusta tai jännitystä ajatellessaan kirjoittamista tai kirjoittaessaan tekstiä. Tämä voi johtua epävarmuudesta omaa kirjoitustaitoa kohtaan tai pelosta kritiikistä.

2. Kuinka voi välttää kirjoittamisen pelkoa?

Yksi tapa välttää kirjoittamisen pelkoa on aloittaa kirjoittaminen pienistä aiheista ja kirjoittaa paljon. Myös kirjoittamisen jälkeen tekstin antaminen jonkun toisen luettavaksi ja siitä saadun palautteen avulla omaa kirjoitustaitoaan voi kehittää. On myös tärkeää hyväksyä, että kaikki eivät voi olla täydellisiä kirjoittajia heti alusta alkaen.

3. Miksi kirjoittamisen pelkoa esiintyy?

Kirjoittamisen pelkoa voi esiintyä monista eri syistä, esimerkiksi epävarmuudesta omasta osaamisesta, pelosta arvostelua ja kritiikkiä kohtaan tai ympäristötekijöistä, kuten melusta tai häiriötekijöistä.

4. Miten voi rohkaista itseään kirjoittamaan?

Rohkaistakseen itseään kirjoittamaan, kannattaa aloittaa pienistä aiheista ja kirjoittaa joka päivä. Samalla on hyvä pitää mielessä, että kaikki kirjoittajat kohtaavat aluksi haasteita, ja että kirjoitustaitoa voi kehittää vain harjoittelemalla.

5. Mikä rooli lukemisella on kirjoittamisen pelon välttämisessä?

Lukemisella on erittäin tärkeä rooli kirjoittamisen pelon välttämisessä. Lukeminen ei vain auta kehittämään omaa sanavarastoa vaan myös opettaa kirjoittamaan laadukasta tekstiä ja tarjoaa esimerkkejä siitä, kuinka hyviä kirjoittajia kirjailijat ja muut ammattikirjoittajat ovat.

6. Miten löytää inspiraatiota kirjoittamiseen?

Inspiraation löytäminen kirjoittamiseen voi olla haastavaa, mutta yksi tapa on yrittää muuttaa näkökulmaa. Avoin mieli uusille ideoille ja kokemuksille auttaa usein löytämään uusia aiheita kirjoittamiseen. Myös säännöllinen kirjoittamisen harjoittaminen voi synnyttää inspiraatiota ja luovuutta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *